Ekonomi

İBB Başkanvekili Aslan: Yüksek Maliyetler Üretimi Tehdit Ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 2020 yılında başlattığı “İstanbullu çiftçilere ücretsiz destek atılımı” yeni ürünlerle genişlemeye devam ediyor. Yazlık fide dağıtımı, Silivri Değirmenköy’de düzenlenen törenle resmen başlatıldı. İBB Başkanvekili Nuri Aslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çiftçilerin zorlu koşullarına değinildi; yüksek maliyetlerin üretim üzerindeki olumsuz etkileri vurgulandı. İBB, bu sene nohut ve kuru fasulye desteğiyle çeşitlendirilen fide dağıtımına ilave ederken, sürdürülen destek programının ayrıntıları da aktarılmıştır. İstanbul’da tarımsal üretimi artırmaya yönelik önemli adımlar atılmış ve bu süreçte çiftçilere verilen desteklerin kapsamı genişletilmiştir.

Makale Alt Başlıkları
1) Dağıtım Silivri’den başlatıldı
2) Ekrem İmamoğlu’nun çiftçiye bakış vizyonuyla yürümeye devam ediyoruz
3) Ekrem başkanımız gece-gündüz İstanbul için, Türkiye için çalışmaya devam ediyor
4) İstanbul’da tarım yapılan alanlar 51.500 dekar arttı
5) Destek programme detayları ve etkileri

Dağıtım Silivri’den başlatıldı

İBB, yazlık fide dağıtımını Silivri Değirmenköy’de düzenlenen bir törenle başlattı. Törende, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özel, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Varol ve bazı çiftçiler yer aldı. Her biri kendi perspective’lerinden çiftçilerin karşılaştığı zorlukları dile getirerek, bu
desteklerin önemini vurguladılar. Özellikle, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” buluşmasına dikkat çekildi ve Ekrem İmamoğlu’na haksız yere tutuklu olduğu için özlem duyulduğu ifade edildi.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, konuşmasında yanlış ekonomik politikaların tarım sektöründeki olumsuz etkilerine değinerek, çiftçilerin zor durumda olduğunu belirtti. Tören kapsamında, İBB’nin geçtiğimiz dönemde yaptığı desteklerin yanı sıra, bugünden itibaren çiftçilere neler sunacağına dair bilgiler verildi.

Ekrem İmamoğlu’nun çiftçiye bakış vizyonuyla yürümeye devam ediyoruz

Nuri Aslan, Ekrem İmamoğlu’nun çiftçilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik kararlılığına dikkat çekti. İmamoğlu’nun vizyonunun, Türkiye’nin tarımsal üretimine olan katkısını artırmayı hedeflediğini belirtti. Aslan, “Bir memleket, ancak üreticisiyle güçlüdür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Memleketimiz, çiftçilerimizin memleketidir’ demişti. O günden bu yana, çiftçilerin emeğine saygı göstermenin ve desteklemenin önemini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yanlış ekonomik politikalar yüzünden çiftçilerin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik mücadelelerine devam ettiklerini aktaran Aslan, tarımsal alanların korunmasını ve tarımın yeniden canlanmasını sağlamak amacıyla atımların sürdüğünü ifade etti. Bu bağlamda İBB’nin gerçekleştirdiği projelerin detayları ve çiftçilerin alacağı desteklerin içerikleri hakkında da bilgi verildi.

Ekrem başkanımız gece-gündüz İstanbul için, Türkiye için çalışmaya devam ediyor

Aslan, İmamoğlu’nun Silivri Cezaevi’nde olmasına rağmen, İstanbul için sürekli çalışmasının altını çizdi. İmamoğlu’nun gece-gündüz demeden çalışmayı sürdürdüğünü belirten Aslan, “Ekrem Başkanımız burada bulunmasa da, onun vizyonunu sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde tarımsal alanlarda betonlaşmanın önlenmesi için yaptığı açıklamalara dikkat çeken Aslan, İmamoğlu’nun emekçilerin yanında durduğunu ve onların zorluklarına çözüm bulma yönündeki kararlılığını vurguladı.

İstanbul’da tarım yapılan alanlar 51.500 dekar arttı

Son yıllarda İstanbul’da tarımsal faaliyetlerin arttığını ve tarım yapılan alanların genişlediğini ifade eden Nuri Aslan, 2020 yılından bu yana 51.500 dekar ek tarım alanının oluşturulduğunu açıkladı. “Bunlar, yerel üreticilerin isterlerse ürünlerinde yüksek kaliteyi yakalayabilmesi için nasıl bir çalışma içinde olduklarının göstergesidir” dedi.

Yazlık fide destekleri, tarıma yönelik uygulanan politikaların belki de en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkarken, İBB’nin bu süreçte gerçekleştirdiği tüm desteklerin çiftçiler için büyük önem taşıdığını belirtiyor. Aslan, bu desteklerin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ve İstanbul’daki tarımsal üretim rakamlarının artış gösterdiğini ifade etti.

Destek programme detayları ve etkileri

İBB, 2020 yılından bu yana birçok alanda çiftçilere destek sağlamaktadır. 6 milyon 785 bin adet yazlık sebze fidesi dağıtılırken, bu yıl 3.315 çiftçiye ulaşılacak. Ayrıca, 1.791 çiftçiye kışlık sebze fidesi dağıtımı da gerçekleştirilecektir. Toplamda yaklaşık 9.735 dekar alanda hedeflenen fide dikimlerinin, yaklaşık 80 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor.

İBB’nin destek amacıyla verdiği fide tipleri arasında; domates, biber, hıyar, patlıcan ve karpuz gibi ürünlerin yanı sıra bu yıl, kabak fidesi gibi ürünlerin de eklenmiş olması oldukça önemlidir. Tüm bu desteklerin çiftçilere katkıda bulunması ve sürdürülebilir bir tarım politikası oluşturulması hedeflenmektedir. Her yıl bu desteklerin ilave yapılması ve genişletilmesiyle tarımsal faaliyetlerin daha da canlanması beklenmektedir.

No. Önemli Noktalar
1 2020’den bu yana İBB tarafından çiftçilere sunulan desteklerin artarak devam etmesi.
2 Yazlık fide dağıtımının bu sene nohut ve kuru fasulye gibi yeni ürünlerle genişletilmesi.
3 Silivri Değirmenköy’de gerçekleştirilen dağıtım töreninde çiftçilerin sorunlarında önemine vurgu yapıldı.
4 İmamoğlu’nun destekleri ve projelerle İstanbul tarımında önemli bir artış sağlanması.
5 İstanbul’daki tarım alanlarının 51.500 dekar artış göstermesi.

Haberin Özeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde tarımsal destek programını sürdürüyor. Bu bağlamda, çiftçilerin maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla genişletilen fide desteği programı, Silivri’de yapılan törenle başlatıldı. İBB’nin yürüttüğü bu projeler, tarımsal alanların korunmasına, çiftçilerin üretim gücünün artırılmasına ve İstanbul’un genel tarım potansiyelinin yükseltilmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Ekrem İmamoğlu’nun cezaevinde olmasına rağmen, çiftçilere dair vizyonunu ve desteklerini sürdürmesi, İBB’nin kararlılığını göstermektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Soru: İBB’nin tarımsal destek programı ne zaman başladı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal destek programı 2020 yılında başlatılmıştır.

Soru: Yazlık fide dağıtımında hangi ürünler bulunmaktadır?

Yazlık fide dağıtımında domates, biber, hıyar, patlıcan, karpuz gibi ürünlerin yanı sıra 2023 yılında kabak fidesi de eklenmiştir.

Soru: Kuru fasulye ve nohut desteği hangi yıl verilecektir?

Kuru fasulye ve nohut tohumu desteği 2023 yılında çiftçilere verilecektir.

Soru: İBB, ne kadar fide dağıtmayı hedefliyor?

İBB, bu yıl toplamda 6 milyon 785 bin adet yazlık sebze fidesi ve 8 milyon 73 bin adet kışlık sebze fidesi dağıtmaktadır.

Soru: İstanbul’da tarım alanları ne kadar artış göstermiştir?

Son yıllarda İstanbul’da tarım alanları 51.500 dekar artış göstermiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu